Lessen

Hatha yoga:

Woensdag 19.00 – 20.15 uur

Donderdag 20.45 – 22.00 uur

Deze lessen omvatten de klassieke hatha yoga beoefening met o.m.: ademhalings- en warming up oefeningen, asanas (houdingen), eindontspanning. De houdingen worden ondersteund door de ademhaling. Het is een redelijk pittige les, waarin naast flinke inspanning ook voldoende ruimte is voor ontspanning. Het niveau van pittigheid heb je trouwens zelf in de hand, jij bepaalt hoever je in een houding wilt gaan!

Mindfulness-/yin yoga:

Donderdag 19.00 – 20.15 uur

Vrijdag 8.30 – 9.45 uur

Vrijdag 10.15 – 11.30 uur

De lessen omvatten o.m.: ademhalingsoefeningen, mindfulness-/meditatiebeoefening, yin yoga  asanas (houdingen) en eindontspanning. Bij deze houdingen ervaar je een milde stretch, die je zo’n 3 tot 5 minuten aanhoudt. Naast lichte spierkracht wordt hier veel gebruik gemaakt van zwaartekracht en ontspanning, wat onder meer een positief effect heeft op het bindweefsel/fascie en de gewrichten. De asanas worden heel rustig en met volledige aandacht uitgevoerd en er is veel aandacht voor de effecten van de houdingen op je lichaam en geest. In deze les doen we ook af en toe een rustige variant van de maangroet (sukha chandra namaskar) waarvan hier een opname te zien is: https://youtu.be/jVpPJTLkxzA

I.v.m. overheidsvoorschriften: Meld je vooraf aan per app (06-29404950). Neem je eigen “props” mee (zoals een grote, matbedekkende handdoek of matje, kussen, deken, kleine badhanddoek voor op meditatiekussen/bolster en eventueel een oogkussentje/-doekje). Houd buiten en binnen 1,5 m onderling afstand. Beperk toiletgebruik zoveel mogelijk. Desinfectiemiddelen zijn aanwezig. Het gebouw is voorzien van een goed ventilatie systeem.

Bij goed weer kunnen er lessen buiten plaatsvinden. Dit wordt per week bekend gemaakt.

Yoga nidra

Yoga nidra is een diepe ontspannings- en bewustzijnsoefening. Je ligt daarbij met gesloten ogen op je rug in shavasana en laat je door een stem door de oefening leiden. Yoga nidra betekent letterlijk: yoga slaap, maar je blijft juist wakker en alert terwijl je lichaam en geest wel totaal relaxen. Het heeft een helend en uitermate ontspannend effect op lichaam en geest. Door yoga nidra kan je moeiteloos in een verruimde bewustzijnsstaat komen. Tijdens de lessen doen we van tijd tot tijd yoga nidra, of een onderdeel ervan, als uitgebreide eindontspanning. (Als je thuis yoga nidra wil doen, dan kan je bijvoorbeeld naar dit filmpje luisteren: https://youtu.be/fuZJs7XsPrU)

Stoelyoga- en individuele lessen, eventueel op locatie, zijn mogelijk op afspraak

Meditatie : iedere 1e en 3e dinsdag van de maand van 18.30 – 19.15 uur

Een half uur (stilte)meditatie met aansluitend gelegenheid voor vragen en uitwisseling. Dit is geen les, maar een gezamenlijke oefening in het moment te zijn, waardoor je elkaar steunt in je ont-wikkelingsproces. Wil je meedoen, meld je dan even aan via 06-29404950. Inloop vanaf 18.20 uur.


Na de lessen en de meditatie drinken we samen thee en is er gelegenheid vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.


Aanvullende informatie en tips:

Voorafgaand aan de eerste les plannen we wat tijd in voor kennismaking en informatie-uitwisseling. Aanmelden kan via 06-29404950 of e-mail info@yogasurya.nl. Ook voor aanvullende informatie kunt u daar terecht.

Probeer uiterlijk 5 minuten voor de les aanwezig te zijn.
Draag comfortabele, niet knellende kleding.
Voor de eindontspanning kunnen een vest en warme sokken prettig zijn.
Neem een grote (hand)doek mee voor op de mat.
Het is aan te raden niet met een volle maag yoga te doen.
In yoga speelt competitie geen rol, je werkt aan je eigen lichaam en geest.
Respecteer je grenzen en ga er niet overheen.