Over

De yogastudio

YOGAsurya is de naam van de nieuwe yogastudio in Vroomshoop. Surya (spreek uit: Soeria) betekent in het Sanskriet: zon. Yoga brengt onder andere licht, ruimte en kracht,  begrippen die ik associeer met de zon. Licht, ruimte en kracht in lichaam en geest, zon in je leven. Niet voor niets is de belangrijkste warming-up oefening bij yoga de Surya Namasker, de zonnegroet.

De yogastudio bevindt zich in een stille, rustgevende ruimte in het pand van Oldenhuis Architectuur aan de Hammerweg nr. 4 in Vroomshoop, Gemeente Twenterand. Tel. 06-29404950, e-mail info@yogasurya.nl, Facebook.


De docent

Mijn naam is Ria Borneman. Vanaf mijn 18e beoefen ik hatha yoga. Op sommige periodes na, waarin mijn lichaam altijd al vrij snel weer stijver werd. Wat me dan vanzelf weer bracht tot het opnieuw oppakken van de yoga-routine. Het voelt gewoonweg zoveel beter wanneer je merkt dat geleidelijk aan je lichaam weer soepeler en sterker wordt en tegelijkertijd je drukke geest weer tot rust komt. Yoga bleek daarvoor een geweldig middel!

In maart en april 2017 heb ik me teruggetrokken in een ashram om me onder te dompelen in de wereld van de yoga en om een diepgaande opleiding voor yogadocent (200 uur) te volgen. Het opleidingsinstituut waar ik voor gekozen heb, Arhanta Yoga Ashrams, heeft vestigingen in India en in Nederland. Ik ben een maand intern geweest in de ashram in Nederland waar ik de intensieve en inspirerende lessen van de Indiërs Ram Jain en Omkar Jain en van Kalyani Hauswirth-Jain heb gevolgd. Ram en Omkar zijn zelf van jongs af aan opgegroeid en opgeleid in alles wat met yoga te maken heeft. Dichter bij de bron is vrijwel niet te komen!

Resultaat van deze pittige en in alle opzichten boeiende en leerzame periode was o.m. dat ik een gecertificeerd yogadocent ben geworden (RYT 200). Maar een veel belangrijker resultaat is het feit dat ik hierdoor beland ben op de plek waarvoor ik nu bestemd ben: gevoegd bij mijn achtergrond in de theologie en mijn jarenlange ervaring met meditatie, zijn mij middelen aangereikt om anderen te kunnen helpen zich lichamelijk en geestelijk beter te voelen. Yoga is daarvoor echt een geweldig effectief middel!