Yogasessies

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Yogasurya-Vroomshoop-ustrasana-2-1024x696.jpg

Hatha yoga:

Woensdag van 19.00 – 20.15 uur

Donderdag van 9.00 – 10.15 uur

Donderdag van 20.45 – 22.00 uur

Je doet klassieke hatha yoga met onder meer: (voorbereidende) pranayama- en warming up oefeningen, asanas (houdingen), eindontspanning. Je ondersteunt de houdingen met je ademhaling. De asanas voer je met volledige, gerichte aandacht uit, waardoor je je bewust wordt van de effecten van de houdingen op je lichaam en geest. Je werkt hierdoor bewust aan een betere lichamelijke en geestelijke conditie. Het is een redelijk pittige les, waarin naast flinke inspanning ook voldoende ruimte is voor ontspanning. Het niveau van pittigheid heb je trouwens zelf in de hand, jij bepaalt  hoever je in een houding wilt gaan, of welke variant ervan je wil uitvoeren!

Yin-/mindfulness yoga:

donderdag van 19.00 – 20.15 uur

vrijdag 10.45 – 12.00 uur 

en bij voldoende aanmeldingen: vrijdag van 9.00 – 10.15 uur.

Je doet (voorbereidende) pranayamaoefeningen, meditatie/mindfulnessbeoefening, yin yoga asanas (houdingen) en eindontspanning. Bij de asanas ervaar je een milde stretch, die je zo’n 3 tot 5 minuten aanhoudt. Naast lichte spierkracht maak je gebruik van zwaartekracht en ontspanning, wat onder meer een positief effect heeft op je bindweefsel/fascie en gewrichten. De asanas voer je met volledige aandacht uit, waardoor je je bewust wordt van de effecten van de houdingen op je lichaam en geest. Je bent gericht bezig je lichamelijke en geestelijke conditie te verbeteren.

In beide sessie-varianten is er verder onder andere plek voor een variant van de maangroet (sukha chandra namaskar), waarvan hier een opname te zien is: https://youtu.be/jVpPJTLkxzA 

Stoelyoga-, individuele-, eenmalige groepssessies: 

Deze sessies zijn op afspraak mogelijk. Ze kunnen, eventueel op locatie, in overleg worden aangepast aan uw eigen wensen en mogelijkheden. (Bij de foto: diepe ontspanning tijdens yoga nidra.)


Meditatie:

Iedere 1e en 3e dinsdag van de maand van 19.00 – 19-45 uur. Een half uur stiltemeditatie (of in onderling overleg een andere vorm van meditatie) met aansluitend gelegenheid voor vragen en uitwisseling. Dit is geen les, maar een gezamenlijke oefening in bewust zijn in het moment, waardoor je elkaar steunt in je ont-wikkelingsproces. Wil je meedoen, meld je dan even aan via 06-29404950. Inloop vanaf 18.50 uur.

Buitensessies:

Bij goed weer kunnen er yogasessies buiten plaatsvinden. Dit wordt per week bekend gemaakt. Voor buitenlessen zelf matje en eventueel kussen en deken(s) meenemen, en zorg voor warme (laagjes) kleding en eventueel wat drinken.

Video-sessies:

Als je als lid van Yogasurya een keer verhinderd bent een sessie bij te wonen, en je in plaats daarvan een hatha yoga- of mindfullness-/yin yogasessie op video wilt ontvangen, neem dan even contact met me op via 06-29404950

Yoga nidra:

Yoga nidra is een diepe ontspannings- en bewustzijnsoefening. Je ligt daarbij met gesloten ogen op je rug in shavasana en laat je door een stem door de oefening leiden. Yoga nidra betekent letterlijk: yoga slaap, maar je blijft juist wakker en alert terwijl je lichaam en geest wel totaal relaxen. Het heeft een helend en uitermate ontspannend effect op lichaam en geest. Door yoga nidra kan je moeiteloos in een verruimde bewustzijnsstaat komen. Tijdens de lessen doen we van tijd tot tijd yoga nidra, of een onderdeel ervan, als uitgebreide eindontspanning. (Als je thuis yoga nidra wil doen, dan kan je bijvoorbeeld naar dit filmpje luisteren: https://youtu.be/fuZJs7XsPrU)


Na de yogasessies en de meditatie drinken we samen thee en is er gelegenheid vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.


Aanvullende informatie en tips:

Voorafgaand aan de eerste sessie plannen we wat tijd in voor kennismaking en informatie-uitwisseling. Aanmelden kan bij voorkeur via 06-29404950 (of via e-mail info@yogasurya.nl). Ook voor aanvullende informatie kunt u daar terecht.

Graag uiterlijk 5 minuten voor de les aanwezig zijn.
Draag comfortabele, niet knellende kleding.
Voor de begin- en eindontspanning en tijdens de mindfulness-/yinsessies kunnen een vest en warme sokken prettig zijn.
Neem een grote (hand)doek, of een eigen yogamatje, mee voor op de mat.
Het is aan te raden niet met een volle maag yoga te doen.
In yoga speelt competitie geen rol, je werkt aan je eigen lichaam en geest.
Respecteer je grenzen en ga er niet overheen.